dilluns, 2 de novembre de 2009

Del Vallhiverna al Posets passant per la Dent de Llardana o el primer 3000 pirinenc de la SE de l'ON


Tot i que inicialment teníem previst anar als Vallhiverna un canvi d'última hora ens porta a la vall de Grist amb la intenció de pujar la Dent de Llardana, un tresmil secundari que queda a prop del Posets (segon cim més alt del Pirineu). Comencem a caminar a les 9.40h convençuts que les altes temperatures d'aquests darrers dies han esborrat qualsevol rastre de la neu caiguda fa una setmana i decidim fer l'ascensió carregant l'equipament mínim. Així, arranquem a bon ritme i, amb poc més d'una hora, arribem al refugi Angel Orús tot seguint el sender (PR11) que puja paral·lel al torrent. Cal destacar que aquesta primera part del recorregut transcorre per un bosc que, en aquesta època, ens permetrà gaudir d'uns fantàstics contrastos de colors.

Passem el refugi (2.100m) i nosaltres continuem pujant pel PR11, direcció nord-oest, fins creuar el Torrent de Llardaneta per un pont instal·lat recentment.

D'aquí, a poc a poc, anirem prenent direcció nord per dirigir-nos a l'entrada de la Canal Fonda. En aquest punt, prenem consciència de la primera sorpresa. Hi ha més neu de la prevista i, efectivament, per superar la canal (on l'acumulació és més significativa) haurem de patir la lenta progressió amb les corresponents enfonsades....


Quan arribem al Coll del Diente (3.010m) topem amb la segona sorpresa. Només queden 70m per coronar la Dent de Llardana, però les exposades repises que cal superar estan cobertes de neu. Així, decidim abandonar el "primer" objectiu, i optem per superar 300m més de desnivell i 'picar' el Posets.

A les 14.15h arribem al cim:

i les vistes que ens ofereix el Posets compensa el fort desgast que ens ha suposat superar 700m de desnivell per neu tova (al centre de la imatge inferior la Dent de Llardana).

Pel que fa al descens, seguirem el mateix itinerari de pujada (imatge inferior: canal Fonda).

Al final van sortir 1900 mts de desnivell (res: mil més dels que teníem previstos per als Vallhiverna) fets i desfets en vuit hores, en una fantàstica jornada de muntanyisme.

Al wikiloc podeu descarregar-vos el track gps: Pocets

1 comentari:

Anònim ha dit...

Espectacular !

Sou uns hooligans de les botes i les alçades.

Ara per relaxar-vos podrieu fer una estona de piscina, no res, anar i tornar fins a Mallorca.

Minairó