dimarts, 25 de gener de 2011

Temperatures sota zero, curs sobre 10

Diuen que la Cerdanya és una de les comarques més fredes de Catalunya i la veritat és que si no ho és...poc li falta. Fins a -14º vam arribar durant el cap de setmana del curs d'allaus i rescat de víctimes impartit magistralment pel mestre Xavi Llongueras. Conèixer els tipus de neu, com actuar en cas d'allau, com iniciar la recerca de la víctima... coneixements fonamentals que no sabem si faran que anem més o menys a la muntanya (per allò dels "ojos que no ven..."), però si faran que hi anem amb més seguretat. Gràcies Xavi per tot el que hem aprés.

I sobretot, destacar el bon ambient durant el curs amb els companys de Bell·lloc i Linyola. Bon rotllo, riure i aprendre més de la muntanya. Què més podem demanar? Esperem que no haguem de fer servir mai el que cal fer en cas d'allau, però per si de cas anem-hi preparats! Us deixem aquí unes imatges del curs.

Arribada al lloc d'inici del curset. El dissabte el sol era de broma, feia un fred que pelava.

  
Sota zero les classes són més dinàmiques! Si no et mous et quedes "tieso"!Preparant un "quesito" de neu de proporcions gegants per comprovar si aguanta pes o no.

 Veieu? Al final va sortir el sol i tots vam fer bona cara.