dijous, 9 de maig del 2013

Premi per la Secció Excursionista

Aquesta setmana s'ha fet públic el veredicte del XIIIè premi Vèrtex, convocat per la FEEC i l'editorial Cossetània. Tot i que el premi ha quedat desert, el jurat ha reconegut amb dos accèssits dues de les obres presentades. Una d'aquestes és la del nostre company David Sancho, que sota el títol "La batalla de l'Ebre, 14 itineraris en BTT", proposa diversos recorreguts pels escenaris d'aquest episodi històric de la guerra civil, que tingué lloc entre el juliol i el novembre de 1938 i del qual enguany se'n commemora el 75è aniversari.

Des d'Almatret, al Segrià, fins a Deltebre, al Baix Ebre, els itineraris ens endinsen en la que fou la batalla més important i decisiva de la guerra civil, i que va suposar la fi de la resistència catalana front a les tropes feixistes de Franco.

L’altre treball distingit amb un accèssit ha estat "A peu de Puigcerdà a Granollers amb tren", presentat per David Claret. Els premis es lliuraran el proper 7 de juny durant la festa de la FEEC que es farà a l'INEFC de Barcelona.

Cota 666 a la Serra de Pàndols, defensada pels brigadistes internacionals. Al fons, el Puig Cavaller, a tocar de Gandesa.